8-åringen har en hudåkomma och är deprimerad. Men se vad som händer efter mötet med denna hunden!

680

Det sista barn vill känna sig är annorlunda. Och vi vet alla hur illa barn (och vuxna) kan agera om vi sticker ut lite.

Så jag förstår mycket väl hur Carter Blanchard, en åtta år gammal pojke från Arkansas i USA tänkte när han inte ville gå ut med vita fläckar i ansiktet. Carter har vitiligo, vilket innebär att han har tydliga vita fläckar på ansikte och kropp.

Hudsjukdomen upptäcktes när Carter var 6 är, och sedan blev det bara värre.

Jag tror att vi alla kan se att denna 8-åring är helt underbar, men Carter började förlora förtroendet på grund av det. Han hatade fläckarna och blev deprimerad.

Hans mor, Stephanie Adcock, tänker ledsen tillbaka på när Carter skulle börja på en ny skola, och han sa, ”Jag hatar mitt ansikte och jag hatar hur jag ser ut.” Stephanie bestämde sig genast att något måste göras för att få Carter att acceptera och njuta av hur han såg ut.

Och lösningen? Den fann hon på nätet! Labradoren Rowdy dök nämligen upp och han hade samma hudsjukdom som Carter.

Rowdy bodde med sin familj i Oregon, men Stephanie hade inte riktigt tillräckligt med pengar för att resa dit med Carter. Men hon hade bestämt sig; hon skulle ta ett lån för att komma dit, det kunde innebära att Carter skulle må bättre.

Men ett lån behövdes inte. Ett vänlig själ donerade $ 5000 (över 42 000 kr) till dem, och mor och son gick med på att komma över till Rowdy.

Nu försöker Stephanie och Rowdys ägare hitta en lösning så att Carter och Rowdy träffa varandra mer.

Dela den här historien med dina vänner på Facebook!