2000 hundar skulle slaktas. Då sade mångmiljonären stopp, och tog saken i egna händer.

111

Den kinesiska mångmiljonären Wang Yangs älskade hund hade försvunnit, han letade överallt, men kunde inte hitta den igen.
Slutligen gick han till ett slakteri för hundar, för att se om hans hund hade hamnat där. Tyvärr hittade han inte sin hund igen, men synen som mötte honom i slakthuset skulle förändra hans liv.
I Kina käkar dom hundar. Tusentals gatuhundar som skickas till slakterier varje år. När Wang gick in slakthuset för tre år sedan, såg han hur hemskt det var. Han kunde inte titta på alla de oskyldiga hundarna som dödades och slaktades.
Wang försökte rädda så många av dem som möjligt. Han gjorde det lätt – han köpte hela slakteriet, och sedan startade han ett hundhem.

254

Totalt har Wang räddat mer än 2.000 hundar. Han ger dem kärlek, ett hem och säkerhet. Många av dem har flyttats till familjer som vill ha dem som husdjur, inte mat.

350

Det har kostat en hel del pengar, och Wang har använt nästan hela sin förmögenhet till hundhemmet. När du googlar hans namn kommer du få upp mängder med artiklar om allt han gjort för hundarna. Men se hur lyckliga hundarna är, och Wang själv , jag skulle jag säga att hans liv har berikats, även om hans konto blivit mindre.

Vill du se fler artiklar om hundar? Glöm inte att gilla vår sida på Facebook då!