Forskning: De som pratar med sina husdjur är inte dumma – snarare tvärtom!

495

Är du den typen som som pratar med din hund? Eller har du en katt som du tenderar att njuta av prata lite med när du kommit hem efter en lång dag på jobbet?

Ny forskning har nu visat att det finns en förklaring till varför vi talar med våra husdjur, men det är kanske inte vad man skulle kunna tro. Även om de inte alltid svarar är de mycket bra lyssnare och nu tror forskare nämligen att det är ett tecken på intelligens. Hos människor alltså.

”Historiskt sett har personifikation av föremål ansetts barnsligt eller dumt, men det är faktiskt en biprodukt av människans utvecklade hjärna”, säger Dr Nick Epley, professor i beteendevetenskap vid Chicago University till Daily Mail.

Vi människor tenderar att tillskriva saker personliga egenskaper hela tiden, utan att tänka vidare på det. Det är också därför vi namnger hundar, katter, bilar och båtar.

Man skulle kunna tro att det är barnsligt, eftersom barn ofta gör detta med sina leksaker, men forskarna tror motsatsen.

Att namnge något eller någon du älskar är ett tecken på att vara smart.

Så nästa gång du hamnar i en konversation med dina djur, bör du inte känna att du agerar barnsligt , utan att inse att du har en livfull levande fantasi och ett aktivt intellekt.

DELA gärna med dina vänner och bekanta på Facebook!