Den här varningen om fästingar sprider sig i rekordfart – Och det är verkligen något ALLA borde känna till!

130125

Efter att norska Katrin la ut en bild av en fästing på Facebook, har det nu spridit sig som en löpeld.

Lika säkert som dag blir natt, kommer de fram varje år. Våren och sommaren är högsäsong, och så snart termometern kryper över fem grader, dyker de upp. I själva verket, är våren högsäsong för fästingar – men det är mer chans att bli biten på sommaren, eftersom man rör sig mer utomhus då.

Bilden Katrin delade visar oss varför vi ska bränna fästingar efter att vi avlägsnat dem, från familjemedlemmar eller husdjur – om fästingen inte bränns, kan faktiskt det här hända;

Under bilden skriver Katrin följande;

”Om du tar bort en fästing så bränn den, för om du låter den ligga så kläcks dess ägg efter två veckor och då finns det plötsligt 100 nya fästingar. Den här tog jag bort från min hund Dio ❤️och la i ett glas😖 Dio är en mycket snäll bordercollie på 15 år som älskar promenader i skogen. Tyvärr, lider han av cancer men är mycket glad och optimistisk. Så vad du än gör, bränn fästingar efter att du avlägsnat dem. ”

Fotot har delats mer än 1100 gånger sedan det postades – DELA denna artikel så att så många människor som möjligt får höra om det!